Anda Berada di Kanal Kategori ‘Ora Ngapak Ora Kepenak’

BanyumasNews.Com – Kiye cerita nganggo basa Banyumasan, disadur sekang cerita sing semebar ning media sosial. Kaya kiye ceritane. Ning sawijineng dina ana bocah arane Landung (pangapurane sing duwe aran Landung, kiye dudu aran sing sabenere). Dheweke urip lan sekolah ning desane dhewek. Ora usah disebutna...

Kirimkan foto, video, cerita, berita dan opini Anda ke alamat email redaksi@banyumasnews.com untuk kami muat sebagai bagian dari layanan publik. Lebih jelasnya, lihat di sini.

Gyeh siki toli lagi mangsan watu akik atawa batu akik, kerene jare gemstone. Jarene Budi Ireng jaman siki kuwe wis ‘balik maning maring jaman batu‘....

BanyumasNews.Com – Bener sing deomongna neng Thomas Friedman neng bukune The World is Flat. Ujare Thomas dunya siki wis dadi siji. Ora nana watese...

BanyumasNews.Com – Mbuh kepriwe, wong nek nganggo merek luar negeri koh keton sangar yah, dulur-dulur. Klambine produk luar negeri dadine tambah...

BanyumasNews.Com – Kabar baik untuk perkembangan dan pelestarian bahasan Jawa dialek Banyumasan. Sebuah buku berjudul Kamus Bahasa Jawa Banyumasan karya...

Basa Jawa Banyumasan, sing kerep diarani basa Ngapak, kuwe jebulane luwih ringkes tinimbang basa Inggeris. Luwih cablaka, ora tedeng aling-aling, toli...

Purbalingga duwe kali Klawing sing ngliwati pirang-pirang desa lan kecamatan. Tuk kali Klawing nang Gunung Slamet iring wetan njuran mili adoh tempuk maring...

Ngedebuse Kang Gonang: JAN kaya ora ngrungokna tangisane Kang Herman, Pak Satpol langsung nggeprakna biola maring tembok. Prakkkkk…..praaang, biolane...

ilustrasi (Credit: adhaf.wordpress.com) AKU asli wong Banyumas. Pripun kabare sedulur kabeh? Melalui blog ini ingin berbagai pengalaman yang aku yakin...

Ngedebuse Kang Gonang: “PAK kulo manut ditangkep tapi tulung biolane nyong mbok rusak. Aduh aja dibalangna, tulung kiye anu biola siji sijineng...