Anda Berada di Kanal Kategori ‘Ora Ngapak Ora Kepenak’

Cerita Banyumasan taun baru Imlek. “Gongsipatcoooyy….koh Limmm”, jere Wasjud, akrab diceluk Ajud, jog koh Lim sing duwe toko obat. Karuan bae koh Lim langsung sumringah weruh Wasjud teka ning tokone. Maklum wis akrab. Koh Lim wis kenal suwe karo Wasjud, pelanggan setia toko obate. “Oh...

Kirimkan foto, video, cerita, berita dan opini Anda ke alamat email redaksi@banyumasnews.com untuk kami muat sebagai bagian dari layanan publik. Lebih jelasnya, lihat di sini.

Gupernur Ganjar blanja ning Pasar Manis Purwokerto Gupernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo, Kepala Kantor Perwakilan Bank Indonesia Cabang Purwokerto Ramdan...

BanyumasNews.com, PURWOKERTO -Kongres Bahasa Penginyongan dibuka Selasa (25/10/2016) oleh Asisten Kesra Provinsi Jawa Tengah. Pembukaan dilakukan di Pendopo...

BanyumasNews.com, PURWOKERTO -Sampean esih nganggo bahasa panginyongan saben ngobrol karo wong liya? Anak-anake sampean pada ngerti basa panginyongan atawa...

Cerita Banyumasan. Ning sawijineng pengajian pondok pesantren, ana jama’ah takon maring kyaine kaya kiye: “Menawi ningali negara-negara teng luar,...

Guyon Banyumasan maning sedulur. Slamet juragan gurameh senenge puol weruh akeh tumpukan tas blanja ning umah. Tas belanjane ora kaya biasane gur tas kresek....

Kiye cerita Banyumasan. Nang tengah lawang ana ibu-ibu ndepipis, tanggane takon… Tanggane : Rika lagi ngapa yu ? Deneng ndepipis kaya kuwe ? Ibu-ibu...

Dening: Hari Widiyanto Jumenengan R. Djaka Kaiman Adipati Mrapat arep depengeti dening Forum Peduli Budaya Banyumas 2/7/2016 utawa tanggal 27 Ramadan 1437...

Ana bocah gole ngomong cadel (cedal) moni R dadi L. Sawijineng dina bocah iki tuku sega goreng maring warung nasi goreng sing mangkal perek umahe deweke. Dina 1 : C: “Tuku sega goleng 1 ya, pak?!” A: “Apa…?” (Ngeledek) C: “Sega Goleng!” A: “Apa …?” (Ngeledek maning) C: “Sega Goleng!!!” A: “Ohh sega goleng…” Wong sing lagi pada tuku sega...

Awit dina Sabtu (14/5/16) geger bis Sinar Jaya sing lagi diparkir ning terminal Wangon ilang. Ana sing geger ilange bis trayek Wangon – Jakarta kuwe...