KOMUNITAS BANYUMASAN

& Komentar so far. Feel free to join this conversation.

  1. SARTUM 19/11/2015 pukul 08:18 -

    Inyong asli banyumas, tepate lair neng gandatapa, kecamatan sumbang kabupaten banyumas, tapi sing mbarang cilik inyong melu rama biyunge inyong tran maring sumatera, yong siki manggon neng desa bungamas kecamatan kikim timur kabupaten lahat sumatera selatan, angger ana sing pada neng lahat utawa liwat lahat ya pada mampir neng nggone nyong.

  2. ersandria 09/07/2012 pukul 15:32 -

    punten lur…inyong arep promosi,pertamane Njajal ngurek-ngurek ngunek-unek.. akhire apa sing ning utek metu ide pengen dodolan klambi oNLINE,tapi sing temane mbanyumas banget..inspirasine sekang inyong dewek karo akeh kanca-kanca sing ning kene utawa lagi meranto ning kana-kana akhire tercetus gawe prodak jenenge JARAN ABANG (Jawa Rantau Asli Banyumas NGapak).tujuane pengen prodak2e pengenyongan bisa dikenal ning kene2 karo ning kana2 kaya prodak khas jogja sing akeh banget masari dodolan kaos khas jogja, tujuan laine juga pengen nyambung silaturahmi antar keluarga besar wong Banyumas lewat halaman pesbuk iki. dadi sengarepe moga JARAN ABANG juga bisa dadi suatu Komunitas Keluarga Besar wong Banyumas. Amin..

  3. wanto tirta 11/05/2012 pukul 22:04 -

    ayuh padha silaturrahmi lan dopokan banyumasan neng kene, sedulur…

  4. Patikraja New's 11/12/2011 pukul 14:05 -

    hallooooooo…wis tek waca boss.. ditunggu kunjungan baliknya.

  5. sartika 13/11/2011 pukul 15:35 -

    Otak atik matuk, mantep Kang….tapi angger di pikir langka sing kebetulan nang dunya kuweh, pasti ana wadine…kur ndean seprene durung ketemu.

  6. supriyanto 08/11/2011 pukul 20:59 -

    kula nuwun aku melu ngendong ning kene aku supri jenenge asliku sekang ajibarang terus siki uripe ng ciledug aku paling seneng nek ning jakarta ketemu karo batir” sing asli sekang banyumas aku sewulan pisan mesti bali ring banyumas mergane aku ra betah suwe” ninggal na banyumas walau pun ning banyumas wis jarang sing pada ngomong ngapak malah siki ngomonge pada bahasa jakarta bae ….termasuk pamong”e ayuh luuuuur mulaih siki pada dilestarikan bahasane dewek ….wis cukup semene bae sit matur suwun …

  7. DIWAN KRANYAR JTLAWANG BMS 06/11/2011 pukul 19:56 -

    Pada tgl 6 Nopember 2011, tapate dina minggu sekitare jam 03.00 kurang luwihe bertapatan hari Raya Qurban inyong lagi perjalanan sekang mediun maring jakarta, inyong numpak kreta BRANTAS EKSEKUTIF ujug-ujug embuh sekang endi tekane klotak mlebu liwat bolongan jendela pas sing dilungguhi inyong, blebu watu gedene sekepelane bayi lancip banget, untunge ora ngenai endasku tujune inyong kara kanca2ku sebalah lan anaku lanang ora kena endase nek kena mesti bocor , inyong bersukur esih dilindungi karo gusti Allah dadi slamet kabeh inyong anaku lan kanca2 lungguh sebelah inyong.
    Sing inyong ora entong olihe mikir jane wong sing mbandem sepur lewat karo watu kuwe waras apa ora, padahal sepur kuwe asete negara alat tranportasi seluruh masyarakat khususe masayarakat ekonomi menengah kebawah kaya inyong kiye masalahe ya sepur ekonomi, sing tak jaluk wong2 ya pada melu jaga melu nduweni melu ngreksa anane sepur kiye, eman2 banget aja pada bisane mung ngrusak ya cuk….. pada melua handarbeni. Wong inyong ya puas banget nembe kiye inyong numpak sepur murah tapi inyong puas banget karo pelayanane cepet banget tekan jakarta mangkat kang madiun jam 15.00 teka nang jakarta jam 03.00 ya nembe pisan kiye inyong puas banget matur suwun banget karo PT. KAI moga2 lebih ditingkatna maning pelayanane wong ibarate karcis Rp. 35.000 wis bisa tekan Jakarta, lan inyong pesen karo dulur2ku kabeh aja pada mbandemi sepur liwat eman2 kuwe juga termasuk duwkmu barang mulane ayuh pada melu njaga anane sepur kiye……

  8. Banyumas1 24/08/2011 pukul 19:19 -

    Kirim saja tulisan anda tentang kehidupan atau cerita dengan bahasa ngapak ngapak ke redaksi@banyumasnews.com atau nanangnews@yahoo.com

  9. Tirtokencono 24/08/2011 pukul 14:26 -

    melu lah ngapak ngapak ben wawuh karo mbokayu lan kangmas..

  10. Januar Ari Setiomo 27/06/2011 pukul 09:17 -

    Artine angka 11-11-11
    11-11-11, angka sing cukup unik udu? Terus apa sing de maksud karo angka 11-11-11? Apa arti neng balike angka kuwe.

    11-11-11, kuwe singkatan sekang tanggal penanggalan masehi. Yakuwe 11 November 2011. Ora nana maksud istimewa sekang angka kuwe karo sing paling penting aja de kaitna karo ramalan sing Liane. Apa maning dikait-kaitna karo kiamat 2012,
    Tahun kie yaiku tahun 2011 sing neng njerone ana penanggalan 11-11-11. Sebagian wong mungkin wis nyiapna acara istimewa neng tanggal kuwe.Ana sing rencana mbojo,Apa maning ana sing de omong ‘meksa’ neng tanggal kuwe wong tua meksana bayine yang sing esih neng njero kandungan weteng mamake kon cepet de tokna.Esih mendingan angger umure bayine 8 apa 9 wulan. Angger esih umur 6-7 wulan arep de caesar hehehe.
    Terus ? Terus kepriwe karo rika kabeh ? Ana rencana istimewa neng tanggal 11-11-11 apa ora ? Apa-apaha kuwe semoga dadi berkah karo ora ana maksud apa-apa kecualine tanggal unik..he,.he…………Pada baen karo hale apa sing arep de lakoni mengko . Apa kuwe ? tunggu baen hihihi…..hiii…hihihihi……………
    Se wise enyong pelajari ternyata angka 11 kuwe angka kabeh umur wong neng dunya karo cara nambahna jumlah umur karo rong angka kelairan sekang mburi…..he…he…he….. Contone ;
    Enyong lahir tahun 1988 berarti umur enyong 23 taun.
    Terus tek tambahna 23+88=111
    Sekiye pira umure rika kabeh? Karo pira jumlahe angger ditambahna karo rong angka sekanag mburi ? Mesti jawabane pada 111 kuwe nggo kelairan seurunge millennium taun 2000 he,,h,,,e
    Kebetulan baen neng taun kiye ana angka unik yakuwe 11 ato 11-11-11 karo 111
    Udu berarti ramalan tapi.. KEBETULAN wkwkwkwk……. !
    Terus mudune alQur’an tekan neng bumi pada unik udu ? seumur 22taun-2wulan-22dina ?
    Angkane kuwe 22-2-22

    Suwun,
    Januar Ari Setiomo
    Email : janusetiomo@gmail.com
    phone : +6285668250520
    +628192637355

  11. Januar Ari Setiomo 27/06/2011 pukul 09:15 -

    Artine angka 11-11-11
    11-11-11, angka sing cukup unik udu? Terus apa sing de maksud karo angka 11-11-11? Apa arti neng balike angka kuwe.

    11-11-11, kuwe singkatan sekang tanggal penanggalan masehi. Yakuwe 11 November 2011. Ora nana maksud istimewa sekang angka kuwe karo sing paling penting aja de kaitna karo ramalan sing Liane. Apa maning dikait-kaitna karo kiamat 2012,
    Tahun kie yaiku tahun 2011 sing neng njerone ana penanggalan 11-11-11. Sebagian wong mungkin wis nyiapna acara istimewa neng tanggal kuwe.Ana sing rencana mbojo,Apa maning ana sing de omong ‘meksa’ neng tanggal kuwe wong tua meksana bayine yang sing esih neng njero kandungan weteng mamake kon cepet de tokna.Esih mendingan angger umure bayine 8 apa 9 wulan. Angger esih umur 6-7 wulan arep de caesar hehehe.
    Terus ? Terus kepriwe karo rika kabeh ? Ana rencana istimewa neng tanggal 11-11-11 apa ora ? Apa-apaha kuwe semoga dadi berkah karo ora ana maksud apa-apa kecualine tanggal unik..he,.he…………Pada baen karo hale apa sing arep de lakoni mengko . Apa kuwe ? tunggu baen hihihi…..hiii…hihihihi……………
    Se wise enyong pelajari ternyata angka 11 kuwe angka kabeh umur wong neng dunya karo cara nambahna jumlah umur karo rong angka kelairan sekang mburi…..he…he…he….. Contone ;
    Enyong lahir tahun 1988 berarti umur enyong 23 taun.
    Terus tek tambahna 23+88=111
    Sekiye pira umure rika kabeh? Karo pira jumlahe angger ditambahna karo rong angka sekanag mburi ? Mesti jawabane pada 111 kuwe nggo kelairan seurunge millennium taun 2000 he,,h,,,e
    Kebetulan baen neng taun kiye ana angka unik yakuwe 11 ato 11-11-11 karo 111
    Udu berarti ramalan tapi.. KEBETULAN wkwkwkwk……. !
    Terus mudune alQur’an tekan neng bumi pada unik udu ? seumur 22taun-2wulan-22dina ?
    Angkane kuwe 22-2-22

    Suwun,
    Januar Ari Setiomo
    Email : janusetiomo@gmail.com
    phone : +62085668250520
    +628192637355

  12. Waroeng Kompak 28/04/2011 pukul 22:52 -

    Hehehe.. melu mampir ngombe kakang mbekayu… salam saking Purbalingga, tepate Waroeng Kompak, Kaos Komik Ngapak asli Purbalingga.
    Sukses nggo kabehan, muga diwei sehat lan rejeki ingkang berkah.. aja kelalen mampir maring Waroeng Kompak : http://store.afitsetiadi.com :)

  13. LSM KPPP Banjarnegara 28/04/2011 pukul 19:29 -

    Pilkada Banjarnegara momene nggo kemajuan mergane milih o tanggal 24 juli mangke sing bisa majuk na Banjarnegara mergane bisa sejajar kambi daerah lian, pemimpine sing bisa ngelola potensi yg dipuyai, ojo sampe salah pilih koyo wingi-wingi salah pilih lima tahun menderita.

  14. Banyumas1 18/04/2011 pukul 09:43 -

    Kiriman anda tentang apa yah? Sudah kami cek gak ada. Coba kirim ulang/juga ke nanangnews@yahoo.com. Tks atensinya

  15. wanto tirta 16/04/2011 pukul 00:09 -

    KURAIH TRESNAMU

    ku raih tresnamu dalam kepasrahan
    dan atas nama cinta
    kubelai kerinduanmu dalam putih mutiara
    tak kubiarkan rona pipimu memerah
    apalagi meleleh air mata
    tetaplah pada keagungan hatimu yang memasrahkan jiwa tresna
    sebagai perisai pengikat perjamuan
    kembali kubelai tresnamu
    kucumbui jejak baumu
    kurangkul bayang rindumu
    kurebahkan cumbu dalam putih api jiwamu

  16. rydc 15/04/2011 pukul 18:59 -

    kemarin malam.. saya kirim email k redaksi@banyumasnews.com
    apakah sudah redaksi terima dan Baca?
    trimakasih atas tanggapannya dan kerjasamanya

    sukses selalu untuk Banyumasnews.com

  17. rydc 15/04/2011 pukul 11:11 -

    kita telah mengirimkan komunitas ke email,,
    tolong dilihat,,
    trimakasih

  18. kosim 14/04/2011 pukul 20:48 -

    jan maen temenan wong wis bisa internetan mayuh pada rembug neng kene , mbok lewih kepenak mung kapan2 ya ngopi darat , matur nuwun salam para kadang banyumasan

  19. Benter Tajum 31/03/2011 pukul 12:11 -

    mandan suwe, mandan krasa, angger rumangsa……!
    “Aja Gegoh, Aja Reang”

  20. auteur_miko 31/03/2011 pukul 10:33 -

    http://www.banjoemas.co.cc Membawa kenangan masa lalu kota kota di Karesidenan Banyumas

  21. farel adje 22/03/2011 pukul 21:29 -

    pinjem branda,,kanggo sedulur sing teng banyumas,,nek adjeng tumbas lele,,hubungi,kulo mawon,…!! partai,,besar,/kecil,,kami siap melayani,,,butuh bibit berbagai ukuran,kami,jg onten,,,konsumsi,,ngiih onten,,hub,facebook ( farel adje),,kolam terpal,di.,jln raya ******(kecila kemranjen)******///bengkel derek ,,,kr.

  22. Januar Ari Setiomo 18/03/2011 pukul 13:34 -

    Sedulur-sedulur asli purbalingga….. salam kenal bae……………
    aq asli desa slinga, kecamatan kaligondang,kabupaten purbalingga, Prov Jawa tengah,,,,,,,,,,,,, tapi siki neng Batam,,,,,,, kurang lewih wis 5 tahun,,,,,,,,,, aq mbiyen tamatan SMK Negeri 1 Purbalingga tahun 2006,,, angger ana batirku sing kenal karo aku… kie yaw nomer HPq : 08192637355 & 085668250520,,,, kesuwun banget nggo warga purbalingga, banyumas,lan sekitare……………

  23. Januar Ari Setiomo 18/03/2011 pukul 13:28 -

    Enyong wong purbalingga,,,,,,, cilik gutul gede,,, rampung sekolah smk neng purbalingga,,,,,,,,,,, terus lunga maring batam,,,,,,,, neng batam ngode dadi kuli bangunan, kuli sapu, karyawan perusahaan,,, tekan siki alhamdulilah,, dadi staff neng perusahaan pengembangan kawasan industri…… tapi ora mung kaya kuwe tok,,, rencanane aq kepengin nglanjutnya sekolah neng universitas tahun kie,,,,,,, doangak na ya kon suksez dunia akherat,,,, amin……..

  24. wanto tirta 21/02/2011 pukul 19:28 -

    KULI PASAR

    krasa empos-emposan
    byar dina urip ngode neng pasar
    adol pundak
    manggul barang
    mung golet sekilo asin
    kanggo lurus pangan anak bojo
    adus kringet dleweran
    remesep kanggo jamu awak sehat
    dodol tenaga
    merga ora due kepinteran lia
    munenge kon sekolah
    lewih seneng dolan
    byag-byagan terus dalan
    jaluk duet wong tua mung nggo jajan
    udud-uduan malah ora wedi nggo inum-inuman
    mbuh kue mung anggur ketan ireng nganti butul ciu
    sing ambune nyegrak tur marakna sirah mut-mutan
    dadi mabok gentayangan yag-yagan terus dalan
    sewise umur tambah
    mangsa bujangan liwat
    wong tua wis ora due dunya
    nembe urip krasa ndeglag
    dene brayan neng padunyan
    ora kena piandel dunya, pangkat lan drajat
    dunya bisa mlarat
    pangkat bisa minggat
    drajat bisa kesat
    siki anak wis sebrayat
    byar dina ngode embret kuli junjung neng pasar
    modal tenaga awak kuat
    ora mindeng wong urip sehat
    kala-kala ana wektu lara
    anak bojo butuh mangan butuh duit
    kanggo kondangan apa saku sekolah
    urun jimpitan rt apa dene asok kerja bakti
    gotong royong brayan neng lingkungan
    olah gusti, urip ora ketungkul mung golet kesenengan kedunyan
    bab keluhuran alam akhirat
    kudu nglakoni pretah gusti illahi lan ngedphi larangane
    gusti,…
    panas peris pundak lodoh
    siki mung tek jujug
    kanggo ngabekti tulusi ati marang illahi rabbi
    mugi anak bojo besuk mukti
    senajan inyong ngempani karo rekasa kringet getih
    dadi kuli pasar saben dina awan bengi..
    kracak, 21022011

  25. wanto tirta 12/02/2011 pukul 09:28 -

    GRIMIS SENDEKALA

    grimis sendekala pating tledik
    tumetes tritis umah
    liwat blayangan semebrak
    setlerapan

    keprungru adzan ngganter ngganter
    dodog langit kemul pedut
    kampret pating mbleber
    golet pangupa jiwa

    ambu lemah anyep
    semribit
    terut lobang angin
    nambah remesep

    gusti
    waya sendekala kiye
    srengenge kelakon glewang ngulon
    inyong apa rika
    sing kudu takon
    apa pitakon
    sing kudu tek wangsuli

    12022011

  26. Supangat 01/02/2011 pukul 13:09 -

    Kula nuwun…..
    Sedulur,enyonge rep tekon….
    nek “Ketungkul” Sih apa artine???

  27. inesqueethili 25/01/2011 pukul 12:20 -

    sangat menarik, terima kasih

  28. Ruswono 17/01/2011 pukul 21:21 -

    Kulan Nuwun…..

    Inyong ya asli banyumas, lair nang jatilawang gedhe nang kalisalak kebasen…
    tapi siki agi saba lan pakhal nang jakarta,kotane wong pirang-pirang sekang ngendi bae..mangga..dulur-dulurku kabeh wong banyumas,cilacap,purbalingga,banjarnegara lan se ubenging wilayah banyumas, ,padha diramekna paguyubane banyumasan,nggo ngraketna tali silaturahmi,ben aja padha pating slewat,aja padha klalen karo jaman cilik, lan aja klalen karo umaeh beyunge dhewek,tetep eling lan emut se kabehane sing ana nang banyumas,aja padha dumeh,…….

    kelilan…mtr suwun…

  29. wanto tirta 26/12/2010 pukul 22:36 -

    GARUDA
    awang-awang katon gumlewang
    garuda kemelap mabur tanpa dekeproki
    ningen wulune kelap-kelap
    nyamberi suket ijo royo-royo
    sing agi di watun neng bapa inyong
    e… lah kae…
    garuda abure selot dhuwur
    bocah-bocah padha surak
    pengin katokna maring tangga teparo
    menawa garuda kae, garudane inyong
    sing agi tek junjung dhuwur
    karo utah getih
    sesumbar samu barang apa bae lan tekan ngendi bae

    garuda…
    tek bot-boti
    tek tekadi
    tek jungkrungi
    tek kekep

    siki inyong melu rika
    najan rika urung kinahan
    melu inyong…

    kracak 21122010

  30. wanto tirta 26/12/2010 pukul 22:24 -

    inyong krasa monggok enggane sastra sing nganggo dialek banyumasan kaleksanan bisa “terdokumentasikan” kayadene sastra-sastra liane sing ana neng jagad nuswantara. tumrap inyong dewek agi duwe gayuhan supayane sastra “banyumasan” ngrembaka sumebar ning ndi bae. inyong wis tek wiwiti nggulawenthah geguritan kambi dialek banyumasan. ayuh sedulur jajal pada deramekna…

  31. UPP Minamas Kab Banyumas 19/09/2010 pukul 17:02 -

    nderek mangayu bagyo kang redaksi…
    kulo nderek nimbrung nggih.. niki komunitase pembudidaya ikan (PEDIKAN), ulame unggulan wonten sekawan gurame, nila, lele, nilam (melem)..
    mangga para sederek.. sing badhe mampir wonten situs resminipun UPP MINAMAS (Unit Pelayanan dan Pengembangan Perikanan Minamas Kabupaten Banyumas
    http://minamas.banyumaspromo.info
    email / facebook : uppminamas@yahoo.com / koperasiminamas@yahoo.com
    panjenengan sami ingkang remen ulam kaliyan usaha ulam saged urun rembug lan tukar panggalih serta tukeran pengalaman wonten mriki..
    nek teksih kirang nggih saged ‘medangan bareng nyambi mendon anget teng sekretariat’ wonten purwosari, sak lere SPN protigan kilene sekedik..
    teksih kirang kulo aturi tindak wonten lahan demplot lan pelatihan usaha perikanan ingkang kito bentuk sinarengan..sampun wonten lahan praktekipun..
    sumonggo..
    kang redaksi..kepareng nyambung tautan mboten…(share link)
    maturnuwun..

  32. UPP Minamas 19/09/2010 pukul 16:52 -

    mangayu bagyo kang redaksi… kulo nderek nimbrung nggih.. niki komunitase pembudidaya ikan (PEDIKAN), ulame unggulan wonten sekawan gurame, nila, lele, nilam (melem)..
    mangga para sederek.. sing badhe mampir wonten situs resminipun UPP MINAMAS (Unit Pelayanan dan Pengembangan Perikanan Minamas Kabupaten Banyumas
    http://minamas.banyumaspromo.info
    panjenengan sami ingkang remen ulam kaliyan usaha ulam saged urun rembug lan tukar panggalih serta tukeran pengalaman wonten mriki..
    nek teksih kirang nggih saged ‘medangan bareng nyambi mendon anget teng sekretariat’
    teksih kirang kulo aturi tindak wonten lahan demplot lan pelatihan usaha perikanan ingkang kito bentuk sinarengan..sampun wonten lahan praktekipun..
    sumonggo..
    maturnuwun..

  33. joko 14/09/2010 pukul 14:57 -

    aslm.w.w. kulanuwun aku melu ya…sugeng riyadi (ake ngerti basa kur kuwe thok) nggo kabeh wong banyumas neng endi baen.akumanggon neng jakarta.

  34. R. Bintoro A.S. 11/08/2010 pukul 19:43 -

    Dumateng bpk. suwandi, kula nyuwun ijin nginggahaken geguritan KANGEN BIYUNG wonten CATATAN facebook: BAKPIA TIANG TING (Klub)

    http://www.facebook.com/pages/Cilacap-Indonesia/BAKPIA-TIANG-TING/404349705760

    Matur nuwun.

  35. Flandie 29/07/2010 pukul 17:33 -

    Monggo Bapak Ibu kita beramal
    http://danapembangunanmusholla.blogspot.com/

  36. OemahCengloe 19/06/2010 pukul 16:53 -

    wah, yakin, kiye tah jos meos pisan. bungah rasane nek ndeleng pada brayan kaya kiye…

    oya, kiye komunitas cengloe. komunitas sing critane perduli karo nile-nile kelokalan, sing siki malah mule ditinggalna nank bocah enom.

    mulane, cengloe kuwe lagi giat ngajaki bocah enoman men semadan ngeregani karo budayane dewek. tur, gelem ngelakukna hal-hal kreatif….

  37. hariyanto 27/04/2010 pukul 09:37 -

    kula asline banyumastapi seniki ngenger teng cibinong,bogor.
    lha angger onten sing merasa kenal kontak mawon nggih………

  38. wdj 25/04/2010 pukul 12:23 -

    Jan temenan, ndemeni banget koh banyumas. apik poll

  39. Heri 24/04/2010 pukul 09:39 -

    Melu gabunglah neng kene…

  40. dodo 28/03/2010 pukul 09:55 -

    tulung-tulung….sedulur kabeh wong banyumas tercinta.nang sukabumi ana perkumpulan wong banyumas asli ra yach…?????
    aq asli cah purwokerto…
    soale aq kepengin gendu-gendu rasa karo wong banyumas sing lg nang sukabumi…????
    sukses lah nggo kbr banyumasnews,com

  41. arif 25/03/2010 pukul 12:44 -

    Mari bergabung jika ingin internetan yang cepat di ISP JAGOSS

  42. RATIM 05/03/2010 pukul 14:04 -

    Pokoke kula bangga dadi wong banyumas, senajan wis puluhan tahun ninggalna tanah kelahiran tapi nang ati tetep kangen lan seneng apa bae kegiatan lan kabar banyumasan

  43. Yadi 23/02/2010 pukul 22:20 -

    Nggo kanca2 seBanyumas sing pada ngenger neng jakarta umume, klp.gading kususe, wis ana paguyuban apa nyong kepengin gabung, kepriwe carane +neng endi ana pertemuan lan tanggale pira,, suwun kangmas lan mbakyu…

  44. kANG sOTIM 23/02/2010 pukul 20:51 -

    Bungah pisan rasane angger bisa gendhu-gendhu rasa karo rika pada… inyong mung pesen ayuh padha digalakna maning janur-jamur sing gemiyen padha thukul khususe kesenian-kesenian banyumas sing mampu tradisi. Inyong sekanca neng Kartun Banyumasan Cekakak njaluk pandonga, mulai tahun wingi lagi saba maring Jogya. EEEEhhhhh, mbok jere sapa dadi berkah sing apik, melu pamer karo wong bandhekan, neng banyumas ya ana lawak. jajal di jinggleng angger kebeneran neng jogya. Saben dina Minggu Jam 21.30 neng JOGJATV. Suwun

  45. Banyumas1 10/02/2010 pukul 20:00 -

    Terima kasih atas kunjungannya. Salam dari kami kembali untuk mendoanz.com

  46. janur 10/02/2010 pukul 13:31 -

    Salam sukses untuk banyumas news

    Dari kami komunitas banyumas online.. blogger banyumas hanya di http://mendoanz.com

    Salam sukss!

  47. Tahenk 22/01/2010 pukul 20:27 -

    @kang Suwandi lan kang Admin….inyong tek nyuwun ijin ngopy file babagan lengger kuwe, arep tek pasang neng ngapakdotcom. maturnuwun sedurunge.

    @Benter Tajum… inyong nembe krungu kuweh nek ana paguyuban BENTER TAJUM neng Jakarta, sing biasa tek peloni nembe milis banyumas karo seruling mas.

  48. suwandi 17/01/2010 pukul 01:20 -

    He dulurku kabeh, wis tahu nonton tari LENGGANIS apa durung ? Kuwe tarian asline wong Banjarnegara. Angger kepengin ngerti tek tulis nang kene ya ?

    TARI LENGGANIS

    Tari Lengganis merupakan tari tradisional ciptaan putra-putri Banjarnegara asli, Lengganis meruapakan akronim dari kata Lengger Berlaga tapi manis. Tarian ini dibawakan oleh 9 anak, terdiri dari 4 laki-laki dan 5 perempuan.

    L e n g g e r
    Cipta olah tubuh gemulai menggemaskan, gadis-gadis cantik senyum menghias pada setiap lenggok yang penuh makna.

    Tarian ini sebagai ungkapan rasa syukur karena saudara kita yang ada di Susukan, Klampok, Mandiraja, Purwonegoro dan lainnya telah panen dengan hasil yang melimpah dan menjadikan makmurnya warga pangiyongan, yang jelas tarian ini tumbuh di tanah Banjaran-Banjarnegara.

    Lengger, yaitu leng / rong / lubang yang dinisbatkan kepada perempuan dan ger/geng yang dinisbatkan kepada lelaki.

    B e r l a g a
    Gerakan gemluai, lincah, menggairahkan, diwarnai dengan tingkah polah badut-badut, dengan lucunya yang menggemaskan, dan kadang, menjengkelkan. Sebagai gambaran kehidupan di masyarakat pedesaan/ pedusunan di Banjarnegara,

    M a n i s
    Senyuman, sorot mata tanjam, rambut tergerai, wajah cantik, itulah gambaran manisnya gadis-gadis Banjarnegara.

    L e n g g a n i s
    Yaitu sebuah tarian lengger yang berlaga dengan tampilan pemuda yang gagah dan gadis yang manis, sebuah tarian yang menggambarkan betapa gembiranya masyarakat Banjarnegara telah menunai hasil panen, sebagai rasa syukur Kepada Yang Maha Kuasa, yang telah memberikan rizki pada masyarakat Banjarnegara.

    Dulu penari lengger adalah pria yang berdandan seperti wanita, kini penarinya umumnya wanita cantik sedangkan penari prianya hanyalah sebagai badut pelengkap yang berfungsi untuk memeriahkan suasana, badut hadir pada pertengahan pertunjukan. Jumlah penari lengger 5 putri mereka harus berdandan sedemikian rupa sehingga kelihatan sangat menarik, rambut kepala disanggul, leher sampai dada bagian atas biasanya terbuka, sampur atau selendang biasanya dikalungkan dibahu, mengenakan kain/jarit dan stagen. Lengger menari mengikuti irama khas Banyumasan yang lincah dan dinamis dengan didominasi oleh gerakan pinggul sehingga terlihat sangat menggemaskan dan bandutnya 4 pemuda berperan sebagai penggoda yang menggemaskan, dan kocak membuat pemerisa terhibur.
    Kesenian tradisional lengger-calung tumbuh dan berkembang di wilayah Banyumas dan sekitarnya. Sesuai namanya, tarian lengger-calung terdiri dari lengger (penari) dan calung (gamelan bambu), gerakan tariannya sangat dinamis dan lincah mengikuti irama calung. Di antara gerakan khas tarian lengger antara lain gerakan geyol, gedheg dan lempar sampur.
    Peralatan gamelan calung terdiri dari gambang barung, gambang penerus, dhendhem, kenong dan gong yang semuanya terbuat dari bambu wulung (hitam), sedangkan kendang atau gendang sama seperti gendang biasa. Dalam penyajiannya calung diiringi vokalis yang lebih dikenal sebagai sinden. Satu grup calung minimal memerlukan 7 orang anggota terdiri dari penabuh gamelan dan penari/lengger. antara 2 sampai 4 orang, mereka harus berdandan sedemikian rupa sehingga kelihatan sangat menarik, rambut kepala disanggul, leher sampai dada bagian atas biasanya terbuka, sampur atau selendang biasanya dikalungkan dibahu, mengenakan kain/jarit dan stagen. Lengger menari mengikuti irama khas Banyumasan yang lincah dan dinamis dengan didominasi oleh gerakan pinggul sehingga terlihat sangat menggemaskan.

  49. Banyumas1 16/01/2010 pukul 23:39 -

    matur nuwun Pak Suwandi… monggo dipun rameni niki web kangge tiang banyumasan sedoyo, teng pundi kemawon…

  50. suwandi 16/01/2010 pukul 23:09 -

    Kanggo wong asli Banyumas (Tlacap, Prakerta, Braling, mbanjat lan sekiwa tengene) sing siki pada urip nang liya papan, nyong titip GEGURITAN gubahane Syamsudin SPd, MPd sing siki njabat dadi Sekda Banjar Judule Kangen Biyung jajal dicerna, jan isine apik banget nganggo bahasa banyumasan,

    KANGEN BIYUNG

    Wis adoh paraning laku
    Wis suwe keplas playuning wektu
    Wis ganti jamane, wis owah kahanane
    Mung siji manthep lan tethep ajeg lan jejeg
    Atining biyung sing ora tau pedhot
    Ngudang kidung, tembang kangene ati
    Nglari lungane anak sing wis mukti

    O Allah gusti
    Kapan anaku bali
    Tek enteni nang pinggir kali
    Kapan anak bojomu pada mulih?
    Arep takwarahi jamuran gobag sodor
    Undi gerit lan ebeg-ebegan
    Egun kelingan?

    Anaku ati tua kiye
    Ketir-ketir mergane
    Banyune belik wis ora kinclong-kinclong
    Alase wis gundul, Tegale angel dipacul
    Kali ilang kedhunge, Pasar ilang kumandhange
    Lan kaya-kayane,
    Pemimpin pada ilang adile,
    Kyai wis padha ringkih imane

    Njur…, Apa sing egun keri ?
    Ana wuk …, ana cung…!
    Sing egun ajeg tresnane biyung
    Langgeng ora tau ganti
    Ora gimir panasing bumi
    Ora mrinding owahing jaman
    Raket kenceng cekelan waton

    Mulih ya wuk…mulih ya cung…!
    Biyungmu kangen kepengin ketemu
    Ning poma aja kelalen lan kliru
    Nyanking thukulan wit lan kayu
    Men gununge bali royo-royo, ayu
    Nuntuna sapi lan wedus sing lemu
    Tlepong bribile
    njalari lemah cengkar dadi subur

    Anakku,
    Biyungmu ora pingin sing aeng-aeng
    Ora butuh sing nyleneh-nyleneh
    Mung siji, bumine seger kaya wingi
    Temenan ya wuk…!, temenan ya cung …!
    Aja tega, tegel karo tanah lairmu
    Sing terus kangen ngenteni tekamu

    Banjarnegara, 12/10/2009
    H. Syamsudi, S.Pd. M.Pd

  51. Mujiono Hadi 26/12/2009 pukul 23:30 -

    Mujiono Asli wong Pajerukan.Putune almarhum Mbah Sangken Dukun Bayi Mbah Sarkim Sing Duwe Gamelan, Sedulur Kabeh sinana nang perantauan, anger aku balik neng Pajerukan, ndeleng PG Kalibago Karo Loji, Jan nelangsa baget. Gemien Rame Lampune padang , Siki Kaya Kota Hantu, Sedulur Kabeh ayuh Rame2 Usul Karo Bapak Bupati, Pabrikke Dadekna musium/Kota Tua, Sebabe kue anu sejarah , Nek Nang Kalibagor ana Pabrik Gula, Pabrik, Kramik, Tapioka, suya anak Putu pada ngerti. matur nuwun.

  52. Benter Tajum 09/12/2009 pukul 13:46 -

    wis Mbabar paguyuban Benter Tajum nang Jakarta lan neng negara tangga, anggotane se Jabodetabek lan nang luar negri sing nang Malesya, Singapore, Jepang, Arab Saudi, Cap Town Afrika, Australia, Amerika lan sebagian negara nang Eropah ya ana bocah-bocah sing pada nang kene ora ketang 2, 3. mulane sekang bocah2 sing kaliran kali tajum awit kang gumelar nganti tekan Rawalo pada melu lan aweh pituah nang email. ada adane bocah Parakan Kracak sing pada nang paran2, jaman wis gampang dadi agep gawe apa baen bisa. gunane kanggo ngraketaken lan nyebar seduluran karo sanak kadang sing nang paran-paran dadi gampang. motone Aja Gegoh, Aja Reang. Kena Gegoh, Kena Reang Ming aja pada Gruang. yuuh sedulur pada aweh angger2, erang2, pangerten sing migatini tumraping urip kirim baen mring bentertajum@yahoo.co.id

  53. Ekoadadisini 23/11/2009 pukul 15:33 -

    banyumasnews.com sip banget…..

  54. indrajade 09/10/2009 pukul 19:28 -

    hidup banyumas….
    banyumasnews ok banget!!!

  55. gowin 13/09/2009 pukul 08:50 -

    Aku wong purbalingga tapi sikimetap neng karawang aku penggen ngumpulna brayat purbalingga sing ana neng karawang penggine ngawe paguyuban ngango jeneng BRALING artine BRAyat purbaLINGa nek ana informasi bisa ngubungi aku neng 0267-7022828 turnuwun

  56. Banyumas1 11/09/2009 pukul 17:10 -

    Sedulur kabeh juga bisa senggal senggol di komunitas banyumasan. Asyik dan akrab

  57. KANG AO 11/09/2009 pukul 11:34 -

    TULUNG DULUR-DULUR NANG BANYUMAS,AKU WONG ASLI SOKARAJA………TAPI SIKI ADOH NYEBRANG NANG SRIWIJAYA PLEMBANG,SENGOL-SENGOL YA NEK ANA SING PINTING

Leave A Response