Berkah zakat mall?

Ditulis 29 Jun 2016 - 21:50 oleh Banyumas1

mall rita (putrirismaa)Guyon Banyumasan maning sedulur.

Slamet juragan gurameh senenge puol weruh akeh tumpukan tas blanja ning umah. Tas belanjane ora kaya biasane gur tas kresek. Sakiye tase apik, isine ya maen, barang-barang sing bermerk basa gaule ‘branded’.

Deweke banjur takon karo bojone sing arane Darni. Obrolane Slamet karo Darni:

Slamet: “Sekang endi kowe olih blanjahan semono akehe, Bune?”

Darni: “Sekang mall Rita karo Moro (mall ning Purwokerto – red), Bapake”

Slamet: “Duite olih sekang endi?”

Darni: “Lha kan Bapake sing aweh meng nyong wingi sore, klalen apa Bapake? Bapak toli ngomong, kiye duit kanggo zakat all.

Ya wis nyong tek nekena meng kasir mall, nyong wira-wiri meng Rita karo Moro, eh malah dinei bonus blanjahan samene akehe. Apik-apik kan Bapake?

Zakat mall pancen nggawa berkah, ya Bapake?”

???

Tentang Penulis

Leave A Response