18 urut-urutan keturunan Trah Jawa

Ditulis 12 Apr 2016 - 06:53 oleh Banyumas1

keluarga jawa (ilustrasi)Kiye ana ning Keluarga Jawa, uga ning keluarga Jawa tlatah Banyumas, biasane anak nyebut atawa nyeluk wong tuane kanti sebutan Bapak lan Ibu, Rama lan biyung, bapake lan mboke.

Wong tuane Bapak lan Ibu diarani Eyang / Embah. Lha wong tuane  Eyang / Embah dearani apa?

Pengin ngerti? Apa pengin ngerti banget? He3… Ning ngisor kiye istilah, celukan, atawa sebutan/aran kanggo urut-urutan level keturunan (meng ingsor) lan level leluhur (meng duwur) sing anane ning Bahasa Jawa. Bahasa liyane dijamin ora ana.

Urutan meng duwur :

Moyang ke-18. Eyang Trah Tumerah

Moyang ke-17. Eyang Menya-menya

Moyang ke-16. Eyang Menyaman

Moyang ke-15. Eyang Ampleng

Moyang ke-14.  Eyang Cumpleng

Moyang ke-13. Eyang Giyeng

Moyang ke-12. Eyang Cendheng

Moyang ke-11. Eyang  Gropak Waton

Moyang ke-10. Eyang Galih Asem

Moyang ke-9. Eyang Debog Bosok

Moyang ke-8. Eyang Gropak Senthe

Moyang ke-7. Eyang Gantung Siwur

Moyang ke-6. Eyang Udheg-udheg

Moyang ke-5. Eyang Wareng

Moyang ke-4. Eyang Canggah

Moyang ke-3. Eyang Buyut

Moyang ke-2. Eyang, nek bahasa Indonesia disebut kakek / nenek.

Moyang ke-1. Bapak / ibu

Awake dewek (kita) <====

Urutan meng ingsor :

Keturunan ke-1. Anak

Keturunan ke-2. Putu, bahasa Indonesia disebut “cucu”

Keturunan ke-3. Buyut, bahasa Indonesia disebut “cicit”

Keturunan ke-4. Canggah

Keturunan ke-5. Wareng

Keturunan ke-6. Udhek-udhek

Keturunan ke-7. Gantung siwur

Keturunan ke-8. Gropak Senthe

Keturunan ke-9. Debog Bosok

Keturunan ke-10. Galih Asem

Keturunan ke-11. Gropak waton

Keturunan ke-12. Cendheng

Keturunan ke-13. Giyeng

Keturunan ke-14. Cumpleng

Keturunan ke-15. Ampleng

Keturunan ke-16. Menyaman

Keturunan ke-17. Menya-menya

Keturunan ke-18. Trah tumerah.

Mangga disimpen sedulur lan dibagekna maring liyan. Iki peninggalan leluhur sing meh ilang, perlu diuri-uri. (foto ilustrasi dari Google)

Tentang Penulis

Leave A Response